Elukaaslane: mees ütles, et armastab meid

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Täna on 16. mai 2011. aasta. Me oleme vangis olnud 54 päeva ja see on meie jaoks väga raske olnud. Me oleme väga väsinud ja suures ohus. Palume oma peredelt ja kõigilt, kes meid tunnevad, meid ükskõik kuidas aidata, et saaksime siit minema. Soovime, et nad Eesti valitsust survestaks, et meid aidataks sellest vangistusest välja. Eesti valitsus on meid jätnud ja ei taha meid enam aidata.»
Üks pantvangidest Kalev Käosaar (ees keskel) tõenäoliselt 16. mail salvestatud videolõigus.
«Täna on 16. mai 2011. aasta. Me oleme vangis olnud 54 päeva ja see on meie jaoks väga raske olnud. Me oleme väga väsinud ja suures ohus. Palume oma peredelt ja kõigilt, kes meid tunnevad, meid ükskõik kuidas aidata, et saaksime siit minema. Soovime, et nad Eesti valitsust survestaks, et meid aidataks sellest vangistusest välja. Eesti valitsus on meid jätnud ja ei taha meid enam aidata.» Üks pantvangidest Kalev Käosaar (ees keskel) tõenäoliselt 16. mail salvestatud videolõigus. Foto: Repro

Madis Paluoja kinnitas täna hommikul elukaaslasele ja lapse emale Mari-Liis Luugile, et armastab neid ja tuleb varsti koju.

Postimehe kõne ajal pakkis Madis Paluoja naine Mari-Liis Luuk vaikselt asju, et Tallinna poole sättima hakata. Ta arvestab, et meeste Liibanonist koju jõudmine võtab võib-olla isegi paar päeva aega.

«Rääkisime hommikul telefonis, Madis tundus normaalne, ütles, et armastab meid ja tuleb varsti,» ütles Luuk.

Välisministeeriumi teatel vabastati täna varahommikul Eesti, Liibanoni ja teiste partnerite koostöö tulemusel Liibanonis röövitud seitse Eesti kodanikku.

MTV Lebanon kirjutas varem, et eestlaste vabastamine leiab aset Chtauras. Tegemist on Bekaa orus asuva linnaga.

Uudisteportaal LBC edastas, et eestlased on heas seisundis. Röövijad vabastasid nad tingimusel, et sündmuskohal ei tohi viibida julgeolekujõudude esindajaid.

Liibanoni siseminister Marwan Charbel ütles, et ei saa kinnitada väiteid, nagu oleks eestlaste vabastamiseks makstud lunaraha.

«Mulle teadaolevalt ei esitatud nende vabastamiseks mingeid nõudmisi,» märkis ta NOW Lebanon vahendusel.

Uudisteportaalile LBC International ütles siseminister, et vabastamine leidis aset intensiivsete diplomaatiliste jõupingutuste tulemusel, tuues esile Prantsusmaad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles