Saaremaa loobub hiljuti valitud tunnuslausest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnuslauset «The Best Kept Secret» kasutab ka Culebra saar (pildil), mis asub Puerto Rico ja Neitsisaarte vahel.
Tunnuslauset «The Best Kept Secret» kasutab ka Culebra saar (pildil), mis asub Puerto Rico ja Neitsisaarte vahel. Foto: Corbis / Scanpix

MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus kavatseb loobuda hiljuti heaks kiidetud tunnuslausest «Saaremaa - hästi hoitud saladus», kuna lause on mujal maailmas juba kasutusel.

«Kuna on selgunud, et seda kasutavad ka mõned Vaikse ookeani saared, siis ta ei ole päris värske,» ütles Saaremaa turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju Oma Saarele.

Paju hinnangul võib pidada siiski positiivseks, et tunnuslause lugu tekitas Saaremaal laiapõhjalise diskussiooni ja leidis kajastamist ka üleriigilises meedias.

«See pani inimeste mõtted tööle ja tõi selle diskussiooni uuesti päevakorda,» rääkis ta. Paju sõnul on Saaremaal sel teemal räägitud väga pikka aega, aga paraku ei ole leitud ühtegi sellist lauset, mis oleks rakendust leidnud.

Saaremaa tunnuslause otsingud jätkuvad koostamisel oleva Saaremaa turismiturunduse projekti raames, kuid samas pole ka välistatud, et jõutakse seisukohale võtta siiski kasutusele praegune tunnuslause.

Mitmed Postimees.ee lugejad teatasid pärast Saaremaa tunnuslause avalikustamist, et see on juba mitmel pool kasutusel. Pärast päringuid Kuressaare linnavalitsusse, selgus, et saarlased pole sama lause kasutamisega kursis.

Saarlaste välja valitud tunnuslausega reklaamivad end näiteks ka Malta, Mona saar, Cooki saared, Culebra saar ja Laoilangi saar.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles