Elektroonilise piiriületussüsteemi kaudu on tehtud üle 700 broneeringu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Koidula piiripunkt.
Pildil Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kuigi täielikult minnakse elektroonilisele piiriületuse süsteemile Eesti-Vene piiril üle 1. augustist, on juba nüüd võimalus inimestel broneerida koht ootejärjekorras ja nii interneti kui ka telefoni teel on tehtud juba 706 broneeringut.

Kõige rohkem broneeringuid ehk 542 on tehtud Narva piiripunktis, 108 Luhamaal ja 56 Koidulas.

Girf OÜ juhatuse esimees Hannes Plinte tõstis esile, et nendele on juulikuine üleminekuperiood olnud väga kasulik, sest nii saab süsteemi häälestada vastavalt klientide kasutamisele ja tagasisidele.

Üleminekuperioodi jooksul saavad piiriületajad broneerida sobiva aja alates augustist, broneerida saab 90 päeva ette. Interneti teel broneerides saab tasuda pangaülekande või krediitkaardiga, kõnekeskuse kaudu broneerides saab tasuda krediitkaardiga või mobiiltelefoni maksega.

Siseministeeriumi migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakonna juhataja asetäitja piirivalveasjade alal Rando Kruusmaa ütles, et uus süsteem on loodud eesmärgiga muuta tavakodaniku jaoks piiriületus sujuvamaks ja planeeritavaks.

«Inimene saab oma reisi mugavalt planeerida ja ei pea pikki tunde ootejärjekorras seisma,» selgitas ta. «Sellise süsteemi juurutamine üheaegselt kõikides piiripunktides on keerukas, kuid me loodame, et uus piiriületuse süsteem hakkab edukalt toimima ning inimesed kohanevad sellega kiiresti.»

Uus kord hakkab kehtima 1. augustist kolmes Eesti-Vene maanteepiiripunktis: Narvas, Koidulas ja Luhamaal.

Uue korra järgi peavad piiriületajad, kes soovivad minna mootorsõidukitega Venemaale, võtma koha piiriületuse ootejärjekorras.

Iga maanteepiiripunkti lähedale luuakse ka ooteala, kus toimub eelnevalt broneeringu teinud sõidukite kontrollimine, ilma eelneva broneeringuta sõidukite registreerimine ootejärjekorda ning sõidukite piiripunkti suunamine.

Ootealas saavad autojuhid vajadusel piiriületusaega oodata, kuid ka ootealal järjekorda registreeritud sõidukitel puudub vajadus oma piiriületuse aega kohapeal oodata.

Koha piiriületuse ootejärjekorras saab elektrooniliselt broneerida internetis aadressidel www.eestipiir.ee või www.estonianborder.eu ning telefonil +372 6 989 192.

Lisainformatsiooni uue korra kohta saavad inimesed küsida ka politsei-ja piirivalveameti infotelefonil 612 3000 tööpäeviti kell 8–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles