Arnold Rüütli Nõmme maja võib renoveerida riik

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Arnold Rüütli residents Nõmmel Kaare tänaval.
President Arnold Rüütli residents Nõmmel Kaare tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigi Kinnisvara (RKAS) nõukogu esimees Taavi Rõivas ütles eile, et praegu ei ole kindlaks määratud tähtaega, millal peab firma jõudma selgusele, mida teha president Arnold Rüütlile alaliseks kasutamiseks antud majaga Nõmmel.

Rüütel soovib maja ära osta ja korda teha, sest seda pole remonditud ja praegu on hoone praktiliselt kasutuskõlbmatu.

Maja müügi asemel võttis selle omanik RKAS läinud nädalal aja maha ja leidis nõukogu tasemel, et tuleb eri variantide kohta täiendavat infot koguda. Rõivas ütles, et ei välista lahendusena võimalust, et Rüütli kasutuses oleva maja võib uuendada ka riik.

«Hoonet saab korralikult renoveerida, ehitada kõrvalrajatised, lahendada president Rüütli arhiivi hoidmise küsimused,» ütles Rõivas. «On võimalik korraldada nii, et president Rüütel saaks selles majas elada.»

Küsimuse lahendamisele selge tähtaja seadmisest küll loobuti, aga sellest hoolimata tuleb tema sõnul probleemiga tõsiselt tegeleda, sealhulgas koguda igakülgset põhjalikku infot nii presidendi kantselei kui ka Rüütli enda seisukohtade kohta.

«Riigi Kinnisvara eesmärk peab olema, et riik tagaks endisele presidendile väärikad eluruumid, nii nagu seadus seda ette näeb,» märkis riigile kuuluva kinnisvaraettevõtte nõukogu esimees. «Me aitame seda korraldada, aga kuidas, see ei ole veel lõplikult otsustatud.»

See küsimus aga, kui palju erinevaid maju või muud kinnisvara Rüütli omanduses juba on, ei ole Rõivase sõnul üldse teema, mida peaks arutama Riigi Kinnisvara.

«Tema majanduslikku seisu me kindlasti ei aruta,» ütles ta. «Endisele presidendile tuleb seaduse järgi elamisvõimalus tagada ja Riigi Kinnisvara teeb seda parimal võimalikul moel, arvestades riigi, Riigi Kinnisvara kui ka endise presidendi huvisid.»

Rüütlile kuulub elamispind Tallinnas Kadriorus Koidula tänaval, samuti maja Tartus ja maamaja Saaremaal. Rüütel ütles läinud nädalal Postimehele, et tema isiklikult Nõmmel Kaare tänaval asuva maja ostmiseküsimusega tegelenud ei ole.

Kaare tänav 10 kinnistu suurus on 3469 ruutmeetrit, sellel asuva maja pind 243,1 ruutmeetrit. Kuni tänavu kevadeni oli maja presidendi kantselei valitsemisel, kuid eelmise valitsuse ühe viimase otsusega anti see üle rahandusministeeriumile, kes andis kinnistu omakorda edasi RKAS-ile.

Kinnistu üleminekul hinnati selle väärtuseks 154 000 eurot ehk 2,4 miljonit Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles