Pikne põhjustas majades mitu põlengut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. juuli äikesetorm.
27. juuli äikesetorm. Foto: Jaanika

Virumaa päästjad said eile seoses pikse tagajärjel tekkinud tulekahjuga väljakutse kolme hoonesse.

Neljapäeval kell 13.53 teatati häirekeskusele, et Väike-Maarja vallas Ebavere külas tuleb maja katuse alt suitsu ning päästjate kohale jõudes olid majas kõik toad suitsu täis. Päästjad tegid suitsusukeldumise ja kustutasid põlengu kella 15.23ks. Selgus, et ühes toas põles televiisor, mis oli tõenäoliselt süttinud pikselöögist. Inimesed vigastada ei saanud, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Kell 15.18 teatati häirekeskusele tulekahjust Vinni vallas Kadila külas, kus äike oli tabanud elumajast umbes 15 m kaugusel oleva karjalauda juures kasvavat kuusepuud, süüdates hoonel ühe sarika. Päästjate kohale jõudmise hetkeks oli hoone omanik põlengule veevooliku abil piiri pannud. Päästjad kontrollisid hooned üle ja lõpetasid juhtumi kell 15.58.

Kell 16.04 sai häirekeskus teate, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval tuleb maja katuse alt suitsu. Päästjate kohale jõudes selgus, et äike oli korstnasse löönud. Suuremat tulekahju ei tekkinud ja inimesed vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles