Üritusterohke nädalavahetus Läänemaal möödub politseinike valvsa pilgu all

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Läänemaal toimub eeloleval nädalavahetusel korraga viis suurt üritust ja politsei kavatseb avaliku korra ja turvalisuse tagamiseks väljas olla suurendatud koosseisus.

Reedel alustab Ridala vallas, Kiltsi lennuväljal klubimuusikafestival Airport Jam 2011 ning samal päeval toimuvad veel «Augusti blues» Haapsalus ja Eesti külade IX maapäev Roosta puhkekülas.

Pühapäeva keskpäeval stardib Haapsalu kesklinnast jalgratturite võistlus «Filter maantee karikasari 2011» Haapsalu etapp ja nädalavahetuse lõpetab ansambli Singer Vinger kontserttuur linnusehoovis.

Lääne prefektuuri teatel on maakonnas sel nädalavahetusel politseinikke tööl tavapärasest oluliselt rohkem ja korraldatakse ka politseioperatsioone. Prefektuuri teatel on politsei eesmärgiks eelkõige kõikidele õiguserikkumistele reageerimine ja sobimatule käitumisele tähelepanu juhtimine, mitte karistamine.

Kuna Airport Jam on korraldatavatest üritustest pikemaajalisem ja ka rahvarohkeim, siis on politsei põhitähelepanu pööratud eelkõige sellele. Samal ajal ei jää ka ülejäänud maakond politsei tähelepanuta.

Läänemaale on turvalisuse tagamiseks kaasatud lisajõude politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei osakonna operatiivtalitusest, naabermaakondade politseijaoskondadest ning abiks on ka abipolitseinikud.

Autodega üritustele saabujatel palub politsei varuda aega, et kohale jõudmine sujuks rahulikult. Tähelepanu tuleb pöörata ka sellele, et 7. augustil on Haapsalu linnas liikluskorda muudetud.

Lihula maantee on veekeskuse juurest kuni Tallinna maantee ristmikuni liikluseks suletud.

Pühapäeval alates kella 12 on jalgratturite sõidu tõttu liiklus häiritud Tallinna maanteel, ratturid suunduvad mööda Tallinna maanteed Ääsmäe suunas. Teistel liiklejatel palub politsei olla eriti tähelepanelik jalgratturitest möödumisel ja mõistlik oleks oma sõiduaeg planeerida selliselt, et see ei see ei satuks samale ajale jalgratturite võistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles