Jüriöö pargis avati Erna retk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 9 hommikul avati Jüriöö pargis järjekorras juba 18. Erna retk. Sõjalis-sportlik võistlus on pühendatud 70 aastat tagasi Soome armee alluvuses tegutsenud eestlastest moodustatud kaugluuregrupile Erna, kes päästis üle 2000 tsiviilisiku Nõukogude hävituspataljonide käest

Riigikogu kaitsekomisjoni esimees Mati Raidma kirjeldas võitlust kui kolme katsumusi täis päeva ja ööd, mille käigus võistkonnad peavad läbima 100 kilomeetrit kolmes maakonnas. Ta rõõmustas võistlejaterivi pikkuse ja välisvõistkondade rohkuse üle.

Võistlejaid tervitas ka Harju maavanem Ülle Rajasalu.

Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Riho Terras märkis, et Erna retke kirjeldatakse sageli kui pikimat ja raskeimat militaarspordi võistlust.

Terras autasustas medaliga Erna seltsi presidenti kapten Meelis Rätsepat, kes on osalenud kõikide Erna võistluste korraldamisel. Terrase sõnul tuntakse Rätsepat tema isikliku panuse ja pühendumuse tõttu militaarspordiringkondades kui Mister Ernat.

Terras tõi esile, et 2007. aasta Erna retke võitnud Eesti Reservohvitseride Kogu meeskond lõpetas esimesena ka 2009. aasta Swiss Raid Commando võistlusel Šveitsis. Eestlased olid siis üle 44 aasta esimesed mittešveitslastest võitjad.

Brigaadikindral ning meenutas, et võistluse idee on oma riigi ja rahva kaitsmine ning soovis osalejaid teele saates neile sõduriõnne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles