Eesti Loto: peavõidu avaldamiskeeld mõjutab kultuuri rahastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopallid.
Lotopallid. Foto: SCANPIX

Eesti Loto turundusjuhi Kristi Liiguse sõnul on lotomängude eeldatava peavõidu avaldamise keelul suur mõju lotofirma majandustegevusele ning seeläbi kannatavad ka lotomängude tulust rahastatavad kultuuri- ja muud projektid.

Liiguse sõnul on peavõidu avaldamiskeelul otsene mõju riigi kultuuri, spordi, teadus-, haridus-, laste- ja noorteprojektide rahastamisele, kuna 18 protsenti lotopiletite müügist läheb otse nende valdkondade toetuseks.

Ettevõtte hinnangul on võimaliku peavõidu suurusest teavitamine üks osa turvalisest lotokorraldusest, andes tarbijale olulist infot endale sobiva toote valimisel. Ennustatava peavõidu info avaldamine on ka rahvusvaheliselt tunnustatud praktika, mis on kasutusel pea kõigis Euroopa riikides, teatas Eesti Loto pressiesindaja BNSile.

Arvestades tarbijakaitseameti ja halduskohtu otsuse tõlgendust kehtivale seadusandlusele on Eesti pea ainus Euroopa riik, kus ennustatava peavõidu reklaam keelatud on.

Eesti Loto teatel arutab ettevõtte nõukogu järgmise nädala teisipäeval korralisel koosolekul tarbijakaitseameti ettekirjutuse ja Tallinna halduskohtu otsuse järel kujunenud olukorda, kus ettevõttel on keelatud avaldada infot Viking Lotto ja Bingo Loto ennustatavate peavõitude kohta.

Tallinna halduskohus jättis reedel avaldatud otsusega jõusse tarbijakaitseameti ettekirjutuse, millega amet keelas ASil Eesti Loto lotomängude eeldatava peavõidu avaldamise. Kohus nõustus tarbijakaitseametiga, et seaduse järgi on hasartmängu reklaam keelatud ning just sellena on lotovõitude avaldamine tõlgendatav.

Tarbijakaitseamet tegi juunis ASile Eesti Loto ettekirjutuse, millega kohustas ettevõtet lõpetama Viking Lotto ja Bingo Loto ennustatava peavõidu kui keelatud hasartmängu reklaami avaldamise.

ASi Eesti Loto juht Heiki Kranich ütles reedel, et firma lõpetab lotomängude eeldatavate peavõitude avaldamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles