Vahipataljoni ülemaks saab Kalle Teras

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas asuv Vahipataljon saab täna uue ülema – major Toomas Välilt võtab ametikoha üle kolonelleitnant Kalle Teras, teatab kaitseväe peastaap.

Kolonelleitnant Teras teenib kaitseväes alates 1996. aastast. Ta on lõpetanud Riigikaitse Akadeemia ja õhutõrjeohvitseride kursuse Ameerika Ühendriikides. 2004. aastal lõpetas ta Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse.

Kolonelleitnant Teras on teeninud erinevatel ametikohtadel õhutõrjedivisjonis, maaväe staabis ja kaitseväe peastaabis. 2005. aastal oli ta Eesti kontingendi vanem Iraagis. Enne uuele ametikohale määramist teenis kolonelleitnant Teras NATO Arendusväejuhatuses Norfolkis.

Major Toomas Väli jätkab teenistust Eesti sõjalises esinduses NATO ja Euroopa Liidu juures.

Vahipataljon on spetsialiseerunud linnalahingu ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab Vahipataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagab presidendi kantselei auvahtkonna ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles