Vangid süütasid madratseid ja pabereid

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Möödunud nädala jooksul oli Eesti vanglates kolm juhtumit, kus vangid süütasid madratseid või paberitükke, selgub vanglateenistuse nädala ülevaatest.

Mitu vangi süütasid 19. augustil Tallinna vangla kambrites paberit, madratsitükke ja olmeprügi. Ametnikud kustutasid põlengud kohe. Vangid paigutati ruumide õhutamise ajaks ümber. Keegi vigastada ei saanud.

Järgmisel päeval süütas Viru vangla vang kahel korral kambris paberitükke. Eile süütas Tallinna vangla kinnipeetav kambris madratsi. Vangi suhtes algatati kriminaalmenetlus. Mõlemal juhul kustutasid ametnikud põlengu ning ruumid õhutati.

Eile oli Viru vanglas juhtum, kus kinnipeetav keeldus minemast kambrisse ega täitnud ametnike korraldusi. Ta oli agressiivne ning ähvardas ametnikke vägivallaga. Vangi vastu kasutati jõudu, talle pandi käerauad ja ta paigutati kambrisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles