Tootja piiras erakorraliselt lennusalga kopteri lennuaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve- ja politseiameti päästekopter.
Piirivalve- ja politseiameti päästekopter. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tootja piiras erakorraliselt AgustaWestland-139 tüüpi helikopterite lennuaega, mille tõttu on lennusalga ainsal töökorras kopteril lubatud lennata veel viis tundi.

«Sama tüüpi kopteriga Brasiilias juhtunud õnnetuse tõttu andis tehas neljapäeval välja juhendmaterjali, mille kohaselt on sellega lubatud lennata veel viis tundi,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNSile.

Juhend puudutab koptereid, mille sabarootori labad on olnud kasutusel üle 600 tunni. Pressiesindaja sõnul selgub tootja järgnevast juhendist, kas labad tuleb lennutundide täitudes välja vahetada või saab neid edasi kasutada.

Piirang puudutab ainsat lennusalga töökorras olevat kopterit.

Üks kopteritest on Belgias pikaajalises hoolduses ning peaks Eestisse tagasi jõudma septembri lõpus. Teine kopter peaks taas lennukorda saama järgmisel nädalal. Pressiesindaja sõnul on tootjafirma selle jaoks varuosad väljastanud ning reedel hakkavad kopteriga tegelema tehase poolt Eestisse lähetatud asjatundjad.

«Järgmisel nädalal korda saavat kopterit (tootja seatud – toim.) piirang ei puuduta,» kinnitas pressiesindaja.

Ühel lennusalga AgustaWestland-139 kopterist ilmnes rike 8. juulil ja teisel 23. juulil. Ühel kahest kopterist oli katki saba stabilisaator ning teisel avastati sabarootori mehhanismis defekt. Üks kopteritest sai lennukorda 3. augustil.

Politsei ja piirivalveamet võttis kolmanda AgustaWestland-139 tüüpi helikopteri teenistusse tänavu veebruaris. Esimese sama tüüpi kopteri sai piirivalve kätte 2007. aasta septembris ja teise 2008. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles