Kaevandusmuuseum pääseb uputustest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla kaevandusmuuseum.
Kohtla kaevandusmuuseum. Foto: Tiina Kõrtsini/SL Õhtuleht.

Ida-Virumaal Kohtlas asuv kaevandusmuuseum küsis kohalikust keskkonnafondist toetust, et pääseda vana kaevandust ähvardavast uputusest.


«Meil on pumbad juba kaua aega kasutuses olnud ja hädasti on vaja reserv tekitada,» põhjendas Põhjarannikule Kohtla kaevanduspargi-muuseumi juhataja Ain Luuk, miks maakonna omavalitsusliidu keskkonnafondist 100 000 krooni toetust küsiti.

Kaks pumpa on tema sõnul juba tellitud ning peaksid kahe nädala pärast kohale jõudma, üks uutest pumpadest pannakse kohe tööle, teine jääb reservi.

«Viimaste vihmaste aegade tulemusena on veetase märgatavalt tõusnud - kaheteistkümne päevaga 80 sentimeetrit on ikka oluline tõus. Veetõkked ja pumbad töötavad küll häireteta, pidev seire on peal ja miski veel ei upu, aga ümbritsev foon teeb ärevaks,» kirjeldas ta olukorda.

Ida Viru maakonna omavalitsusliidu keskkonnafondi nõukogu otsustas veel toetada Jõhvi valla Linna küla veevarustust ja Kiviõli kaevanduspiirkonna keskkonnauuringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles