Saaremaal seadis end sisse harva kohatav kiskja

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljukass.
Kaljukass. Foto: AP / Scanpix

Saaremaa jahimehed on alates 2003. aastast metsas mitmel korral märganud Eestis üliharva kohatavat kaljukassi ehk ahmi.


Saaremaa keskkonnateenistuse jahinduse ja kalanduse peaspetsialist Jaan Ärmus lausus, et ahmi (gulo gulo) märgati Saaremaal esimest korda 2003. aastal Sõrve poolsaarel ning kahel järgmisel aastal olid ahmile iseloomulikud tegutsemisjäljed Pelissaare mägede piirkonnas, vahendab Meie Maa.

Aasta hiljem nähti kaljukassile väga sarnast looma Metsküla jahipiirkonnas Koigris, kusjuures sellele, et tegu oli ahmiga, näitasid ka lumelt avastatud jäljed.

2007. aastal võitles ahm Jaan Ärmuse sõnul laikadega Saikla rabas ning jahimehe edastatud kirjeldus langes kokku kaljukassi välimusega.

Viimane informatsioon tuli ahmi taolisest loomast käesoleva aasta septembris Siiksaarest, kus Saksamaa kodaniku nähtud looma kirjeldus langes kokku ahmile iseloomuliku välimusega, lisas Ärmus.

Kuna kuni meetri pikkuseks kasvav kaljukass on kiskjaline, on mitmel pool Saaremaal tema ohvriks langenud metsseapõrsaid ning kitsesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles