Laar: üldist palgatõusu kaitseväes 2012. aastal ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Üldist palgatõusu kaitseväes järgmisel aastal ei tule, küll tõusevad sisemiste reservide arvelt palgad mõnedel kaitseväe erialadel, ütles kaitseminister Mart Laar.

«Kaitseväes tervikuna üldist palgatõusu järgmisel aastal ei tule ning kaitseväe palgafond sisuliselt ei kasva. Küll aga on kaitsevägi vastavalt kaitseväe arengukavas kirjasolevale hakanud teatud erialadel palku tõstma sisemiste reservide arvelt,» ütles Laar BNSile antud usutluses. «Ma olen kindel, et kaitseväes on palgatõus teatud kriitilistel erialadel tagatud ja selle küsimusega minnakse järgmisel aastal edasi,» lisas ta.

Kaitseminister kinnitas, et kaitseväelaste eripensionid ei kao. «Kuigi seda on avalikkuses korduvalt kahtluse alla pandud, siis sotsiaalse kaitse pool ei muutu,» sõnas ta.

Kaitseministri sõnul on praeguseks õnnestunud peatada kaitseväelaste lahkumine teenistusest.

«Kui ma tulin [kaitse]ministriks, tundus sel alal [kaitseväe kaadrivoolavus] olevat palju probleeme, mida ka ajakirjandus valgustas. Oli tõsine hirm selle ees, et inimesed lahkuvad massiliselt kaitseväest,» ütles Laar. «Nüüd, aasta lõpus seda protsessi vaadates võib öelda, et enam see nii [problemaatiline] ei ole. Sellist hirmu, nagu aasta esimesel poolel oli, siis nüüd reaalseid numbreid vaadates enam ei ole.»

Minister tunnustas kaitseväe poolt astutud samme kaadrivoolavuse vähendamiseks.

«Sellele on kaasa aidanud ka need sammud, mida on ette võetud vähemalt mõnede kaitseväe erialade palkade tõstmiseks, aga lisaks sellele aitab [kaadrivoolavuse vähendamisele] kaasa kindlustunne tuleviku suhtes,» ütles minister.

«See ei tähenda, et me saaksime nüüd käed rüpes istuda. Kahtlemata vajab kaitsevägi palgatõusu. Me peame selleks võimalused leidma,» ütles Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles