Mereväelast lasuga hirmutanud ohvitser teenib edasi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti merevägi. Illustratiivne foto.
Eesti merevägi. Illustratiivne foto. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Tänavu kevadel Männiku lasketiirus ajateenija peale vihastanud ja tema jalge ette tulistanud mereväe rühmaülem teenib laevastikus edasi ning karistuseks määrati talle 60 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Mereväe staabiülem mereväe ülema ülesannetes kaptenleitnant Ivo Värk kinnitas, et rühmaülem teenib endiselt mereväes, sest tema teenistussuhte lõpetamiseks puudub seaduslik alus, kirjutas Õhtuleht.

«Tulistamise kaasuse puhul ei ole mereväel õigust rühmaülemat distsiplinaarselt karistada ja sellele on juhtinud tähelepanu põhja ringkonnaprokuratuur,» lausus Värk.

Küll aga korraldati rühmaülema tööülesanded pärast intsidenti ümber ja tal puudub nüüd teenistusalane kokkupuude ajateenijatega.

Värki sõnul teenib ohvitser planeerival ametikohal Mereväebaasi staabi koosseisus ja tema tööülesanneteks on Baasikaitsekompanii tegevuse administreerimine ja koordineerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles