Kaheksa riigikogu liiget on ära kasutanud kogu kuue kuu kuluhüvitise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kaheksa riigikogu liiget on alates märtsist kuue kuu jooksul ära kulutanud kogu kuluhüvitisteks ettenähtud summa.

Riigikogu märtsis valitud koosseisu liikmed saavad kuluhüvitist kuni 30 protsendi ulatuses ametipalgast. Ametipalk on riigikogu liikmel neljakordne Eesti keskmine palk, mis teeb igakuise kuluhüvitise summaks 940,2 eurot. Kogu perioodi peale märtsist kuni augustini on riigikogu liikmetel olnud kuluhüvitisteks kasutada üle 4700 euro.

Kuue kuu kuluhüvitise kasutasid viimseni ära Reformierakonnast Jüri Jaanson, Raivo Järvi ja Taavi Rõivas, Keskerakonnast Yana Toom, Lauri Laasi, Ester Tuiksoo ja Priit Toobal ning Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Kajar Lember, selgub riigikogu kantselei andmetest.

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonist keegi kogu kuluhüvitiseks ettenähtud summat ära ei kasutanud, kõige vähem jäi raha alles Indrek Raudsel – 918 eurot.

Kuue kuu jooksul kuluhüvitisteks kasutada olnud summast on enam kui pool ära kasutanud 80 riigikogu liiget. Neist 26 on Reformierakonnast, 14 SDEst, 15 IRList ja 25 Keskerakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles