Allikmaa: pingeline eelarve lükkab uue ringhäälinguhoone ehituse edasi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusringhäälingu juhi Margus Allikmaa sõnul on nad tuleva aasta pingelist riigieelarvet arvestades leppinud teadmisega, et Tallinnasse Tondile planeeritava uue ringhäälinguhoone ehituse algus lükkub 2013. aastasse.

«Me ei ole uue maja mõttest loobunud,» lükkas Allikmaa ümber ajalehes Eesti Ekspress avaldatud kuulduse, et ringhäälingu juhtkond on uue ringhäälinguhoone ehitamise plaanist loobunud.

«Küll oleme aru saanud, et ajal, kui järgmise aasta eelarve tõotab tulla riigi seisukohalt pingeline, pole meil mõtet seda asja veri ninast väljas ajada,» ütles Allikmaa. «Ilmselt pole praegu kõige õigem aeg selle maja ehitusega alustamist kindlalt nõuda, kuid ma olen seda alles hiljuti välja öelnud, et 2013. aastal me tõepoolest ka alustame selle hoone ehitamist.»

Allikmaa lükkas kindlalt ümber samas ajalehes toodud kuulduse, et rahvusringhäälingus on räägitud võimaliku korrespondendi loomisest Kairosse. «Keegi on siin kuskilt korjanud üles minu ühel koosolekul öeldud nalja ja võtnud seda tõe pähe,» ütles Allikmaa.

«See oli siis, kui Põhja-Aafrikas arenesid hiljuti tormilised sündmused, millest ühed olid olulised rahvusvaheliselt ja teised Eestiga seotud. Siis ma mainisin huumori korras, et äkki peaks korrespondendipunkti tegema hoopis Istanbuli. Kuid loomulikult on meie arenguplaanis praegu esikohal endiselt selle punkti loomine Helsingisse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles