Sisejulgeolekuasutused rendivad 4 miljoni eest arvuteid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutite rentimine tuleb riigile ostmisest soodsam.
Arvutite rentimine tuleb riigile ostmisest soodsam. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT) kuulutas riigihanke neljaks aastaks laua- ja sülearvutite rentimiseks, mille kuluks eeldatakse 4 miljonit eurot.

«Süle- ja lauaarvuteid plaanitakse rentida siseministeeriumi haldusala sisejulgeolekut tagavate asutuste jaoks nagu päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, aga ka siseministeeriumi, Sisekaitseakadeemia ning SMIT-i jaoks,» ütles keskuse kommunikatsioonijuht Kaia Prillop.

Tema sõnul on järgmisel aastal plaanis rentida 3675 arvutit. «Renditavad arvutid on mõeldud amortiseerunud ja vananenud seadmete väljavahetamiseks, mida remontida või uuendada ei ole majanduslikult otstarbekas. Arvutiparki seeläbi ei suurendata,» sõnas Prillop.

Arvuteid kavatsetakse just rentida, mitte osta, sest läbiviidud analüüs, mille käigus võrreldi arvutite rentimise ja ostmise kulusid, näitas, et perspektiivis on rentimise mudel haldusalale soodsam.

«Rendiga kaasnevad teenused vähendavad riistvara hoolduskulusid. Senine laua- ja sülearvutite ostmine ei ole efektiivne, kuna töövahendid vananevad kiiremini, kui neid välja vahetada suudetakse. See aga kasvatab vanade ja amortiseerunud seadmete töös hoidmise kulusid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles