Põhja kaitseringkond sai sümboolika

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja kaitseringkonna sümbol.
Põhja kaitseringkonna sümbol. Foto: Kaitseväe peastaap

Põhja kaitseringkonnas teenivad kaitseväelased said täna hommikul pidulikul rivistusel uued käiseembleemid.

«Põhja kaitseringkond on teinud suure pöörde oma ajaoos. Oleme saanud endale vapi ja sümboolika. Vapp liidab meid kõiki ühtseks meeskonnaks ning aitab meil hoida ühiseid püsiväärtusi ja hoiakuid. Ühtlasi on vapp kaitseringkonna identiteedi tunnuseks,» ütles Põhja kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Rene Brus täna pidulikul rivistusel.

Põhja kaitseringkonna embleemil on punasel kilbil hõbedane kumerlõikes rist, millel must tõstetud kaheteraline mõõk ja hõbedase äärisega must sõõr hõbedase tähikuga.

Hõbedane rist punasel vapikilbil on olnud Põhja-Eesti alade heraldiline tunnus keskajast alates. Mõõk sümboliseerib kaitseväge ja võitlusvalmidust. Ringiga ümbritsetud sõõr kujutab nii muinasaegset ümmargust kilpi kui praegust kaitseringkonda. Suunda näitavat Põhjanaela tähistav kaheksaharuline täht on ühtlasi iidne õnne- ja kaitsemärk.

Põhja kaitseringkonna kaitseväelased hakkavad vappi kandma vormiriietusel käiseembleemina. Lisaks vormiriietusele hakkab Põhja kaitseringkond oma vappi kasutama ka erinevatel trükistel, meenetel ja muudel väljaantavatel esemetel kaitseringkonda iseloomustava elemendina. Kaitseringkonna vapi kavandas heraldik Priit Herodes.

Põhja kaitseringkond on maaväe ülema alluvuses tegutsev sõjaväeliselt korraldatud kaitseväe väeüksus, mille vastutusala on Tallinn, Harju ja Rapla maakonnad. Põhja kaitseringkonna struktuuri kuuluvad ringkonna staap, Vahipataljon, kaitseväe orkester ning staabi- ja tagalakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles