Peipsi kalakuningas istub tapmise eest vangis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Üks tuntumaid Peipsi-äärseid kohalikke n-ö musti kalakokkuostjaid oli Andrei Andrejev, hüüdnime Lenin kandev mees, kes aasta tagasi tapmise eest kinni pandi.


Ida-Virumaal Alajõe vallas kalakuningana tuntud ja kohalikku vallavolikogussegi kuulunud Andrejevil oli ema koju ehitatud spetsiaalne külmkamber, kuhu siis kokkuostetud kala korjati ja riiulifirmade kaudu edasi müüdi. Aastate jooksul omandas mees Peipsi suurima kalakokkuostja kuulsuse, kuid seaduse silmis oli mees puhas.

Muidu tasakaaluka suhtumisega Andrejevile sai saatuslikuks 2009. aasta suvel Sillamäel viinapoes puhkenud juhutüli temast kümmekond aastat noorema mehega, kes talle samas peksa andis. Kui peksja poest väljus, haaras kalaäri «eripärade» tõttu alati endaga relva kaasas kandnud Andrejev relva ja lasi mehe kolme lasuga maha.

Juhtunu sai saatuslikuks kohtunik Mihhail Komtšatnikovile, kes pidanuks Andrejevi kautsjoni vastu vahi alt vabastamise eest saama 100 000 krooni altkäemaksu. Kapo sekkumise tõttu jäi tehing toimumata ja nii istub Andrejev siiani vangis. Kohus mõistis mullu oktoobris talle tapmise eest kuue ja poole aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles