ETV heategevusprogramm «Jõulutunnel» kogus televaatajailt üle 3,4 miljoni krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jõulutunneli» eestvedaja Margus Saar koos saates esinenud Virve Köstri ehk Kihnu Virve pereansambliga.
«Jõulutunneli» eestvedaja Margus Saar koos saates esinenud Virve Köstri ehk Kihnu Virve pereansambliga. Foto: Peeter Langovits

ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» annetustelefonid sulgusid laupäeva õhtul, televaatajate annetuste summaks kogunes 3 491 000 krooni.


Annetustelefonidel sai helistada nädal aega. Kokku tehti ligi 58 000 kõnet, neist 38 051 korda annetas helistaja 25 krooni, 18 523 korda 100 krooni ja 1376 korda 500 krooni.



Telefonifirmad Elion, Elisa, Tele2, Starman ja EMT «Jõulutunneli» tasulistele telefoninumbritele helistamise eest vahendustasu ei võtnud, kogu saatevaatajate annetatud raha läheb Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele kliinilise kõnni- ja liikumisanalüüsi labori seadmete soetamiseks.



«Loodan, et meie algatus tutvustas taastusravi võimalusi laiemalt ning pani terviseohtudele mõtlema nii mõnegi uljaspea,» ütles «Jõulutunneli» produtsent Margus Saar kogu telemeeskonna nimel vaatajaid sedavõrd suure toetuse eest tänades.



Heategevuse sisu ja piire mõtestav «Jõulutunnel» oli eetris esimesel jõulupühal. Saates said sõna Haapsalu haigla patsiendid ja arstid, muusikalisi tervitusi tõid Maarja, Metsatöll, Kaire Vilgatsi pere ja Virve Köstri ehk Kihnu Virve pereansambel, Helen Lokuta, Kristi Roosmaa, C-Jam, Suisapäisa ja paljud teised artistid.



Oma mõtteid heategevusest, Eesti riigist ja inimestest jagasid luuletaja Doris Kareva, kirjanikud Aidi Vallik ja Enn Vetemaa, kauaaegne poliitik Vaino Väljas, dirigent Anu Tali, visionäär ja aasta kodanik Rainer Nõlvak ning esseist Enn Soosaar.



«Jõulutunnel» oli esimest korda eetris 1999. aasta jõulupühadel ning on aastate jooksul toetanud paljulapselisi peresid, laste, vähihaigete ja naiste terviseabi. 2005. aastal kogus saade 2,4 miljonit, 2006. aastal 3,1 miljonit ja  2007. aastal koguti televaatajate abiga 2,9 miljonit krooni. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles