Kohus kaalub ekskohtuniku vanglast vabastamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kohtunik Ardi Šuvalov
Endine kohtunik Ardi Šuvalov Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Tartu maakohus vaeb homme altkäemaksu võtmise katse eest vangistatud Harju maakohtu endise kohtuniku Ardi Šuvalovi enne tähtaega vanglast vabastamist.

Justiitsministeeriumi andmetel arvestatakse Šuvalovi (46) karistusaega 2008. aasta 9. septembrist ning see lõppeb 2012. aasta 7. märtsil, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Mullu oktoobris jättis Tartu ringkonnakohus jõusse varasema maakohtu määruse, millega jäeti Šuvalov vanglakaristust kandma. 2008. aasta sügisel kolmeks aastaks ja kuueks kuuks vangistatud Šuvalov tunnistas end tema vabastamise vaagimisel Tartu maakohtus täielikult süüdi ning vabandas kuriteo pärast. Varem ei ole ta oma süüd tunnistanud.

Kaitsepolitsei süüdistuse järgi küsis Harju maakohtu kohtunik Ardi Šuvalov vahendaja kaudu 1,1 miljonit krooni enda menetluses olnud niinimetatud Kakumäe Võrkude kriminaalasjas soodsama lahendi tegemise eest ärimees Andres Davõdovilt (42).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles