ERR: Eesti lapsed käisid Baikonuril kosmoseraketti uudistamas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baikonuri kosmodroom.
Baikonuri kosmodroom. Foto: SCANPIX

Baikonuris kosmoseraketi õhkutõusmist vaatamas käinud lapsed jõudsid täna hommikul tagasi Eestisse ning vaatamata rongis ja lennukis möödunud pikale reisile peegeldus noorte nägudelt vaid rahulolu.

Sõidu Kasahstani võitsid Pärnu vene gümnaasiumi ja Kiltsi põhikooli lapsed tänavu kevadel toimunud joonistus- ja kirjanduskonkursil, mis oli pühendatud Juri Gagarini kosmoselennu 50. aastapäevale, vahendab ERR Uudised.

Sõit läks lastel ilmselgelt asja ette – toredad mälestused ei olnud neil vaid kosmoselaeva Sojuz stardist, vaid ka kõigest muust, mis kahe päeva jooksul neile nii Moskvas kui Kasahstanis Baikonuris näidati.

«Raketil oli kõige parem see osa, et kaugus oli küll väga pikk, mingi kümmekond kilomeetrit, aga heli oli võimas, lihtsalt maa värises kohe all ja paar autoalarmi läksid isegi tööle,» kirjeldas Kiltsi põhikooli õpilane Ainri Tarassov.

Eestis viis konkursi läbi Vene Maja Eestis ning selle esindaja Jevgeni Tomberg jäi samuti rahule nii reisi kui ka lastega, kiites neid selle eest, et suutsid vaatamata ajavahele ja halvale ilmale reisist vaimustuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles