TV3: Luhamaa piiripunkti uus süsteem ajab juhid vihale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt Võrumaal.
Luhamaa piiripunkt Võrumaal. Foto: Lauri Kulpsoo.

Eesti kagupiiril Luhamaa piiripunktis avati sel nädalal uus ooteala süsteem, kuid sellele rajatud suured lootused on luhta läinud.

Vihased kliendid kirjeldasid, et broneerimissüsteem, mis peaks kutsuma inimesi piirile õigeks ajaks, tähendab reaalsuses seda, et piirile tulles tuleb ikka oodata tunde ja ainus, mis muutunud, on kohustus maksta lisatasu, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Ooteala avamine tähendab lihtsalt seda, et tee ääres oodata ei tohi ja kasutada tuleb tasulist ooteala, ehk 2,5 eurot kohustuslikus korras lisatasu.

Ooteala omanikul jääb üle vaid käia ja vabandada. «Vahepeal lähevad programmis arvud tõesti sassi. Mul on nende klientide ees piinlik,» ütles Luhamaa terminali omanik Üllar Sarapuu.

Kuni väidetavad tarkvaravead korda saavad, vihaseid inimesi aina koguneb. Lisaks tarkvaravigadele löövad süsteemi sassi ka Vene piirivalve viivitused. See on nõrk lohutus neile, kel sel nädalast lisatasu maksmise kohustus, aga midagi mugavamaks muutunud pole.

Süsteemi haldajad lubavad, et programm muutub iga nädalaga paremaks. Ka pannakse südamele, et internetilehekülg www.eestipiir.ee tasuks enne piiriületust korralikult läbi lugeda, et segadust oleks piiriületusel vähem ka inimeste teadmatuse tõttu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles