Laar: reformiga venitamine teeb selle elluviimise raskemaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Priit Simson

IRLi esimees Mart Laar leiab, et mida kauem kõrgharidusreformi venitatakse, seda raskemaks selle elluviimine hiljem läheb.

«Oma kogemustest reformidega võin öelda, et mida kauem üht küsimust venitatakse väidetega, et vajame rohkem aega ettevalmistamiseks, seda raskemaks see hiljem läheb. Alati on võimalik leida tuhandeid probleeme ja põhjuseid, miks reformi mitte teha, kuid ma arvan, et see ainult venitab eelnõu ja muudab olukorra veelgi segasemaks,» sõnas Laar Postimehele.

«Arvan, et tasuta kõrghariduse ideega tasub igal juhul edasi minna,» ütles ta. «Tekkinud probleemkohti tasub kaaluda ja haridusminister on väljendanud ka valmisolekut seda teha,» julgustas ta.

Küsimusele, kuidas ta suhtub Reformierakonna ettepanekusse jõustada reform mitte järgmise aasta, vaid 2013. aasta sügisest, vastas Laar: «Parem hilja kui mitte kunagi – kui täpsustatakse, miks sellist vajadust nähakse. Tegelikult on selle reformi põhimõtted juba päris läbi kaalutud-vaieldud ning see ei suurenda kindlust olukorra suhtes, kui eelnõu liiga pikalt arutletakse.»

Kõrgharidusreformi eelnõu läbis täna riigikogus esimese lugemise, mille käigus tekitas enim küsimusi seaduse jõustumisaeg ning see, kas reformi ei peaks läbi viima ühtse paketina koos tudengite toetuste süsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles