Välisministeerium sulges virtuaalsaatkonna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalkeskkond Second Life.
Virtuaalkeskkond Second Life. Foto: Second Life.

Välisministeerium sulges internetikeskkonnas Second Life tegutsenud virtuaalsaatkonna.

«Oleme virtuaalsaatkonna Second Life’is sulgenud,» ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja, kelle sõnul suleti virtuaalsaatkond juba tänavu kevadel.

«Arvestades internetikommunikatsiooni tänaseid trende leidsime, et mõttekam on keskenduda teistele sotsiaalmeedia kanalitele,» ütles pressiesindaja. «Second Life’i virtuaalsaatkond avati eesmärgiga tutvustada Eestit maailmale ning saada kogemusi uudsetes keskkondades tegutsemiseks. Kogemuse mõttes on Second Life olnud igati kasulik projekt, millest oleme palju õppinud. Virtuaalsaatkonnas korraldati loenguid, näitusi ning kontserte, külalistel oli võimalik suhelda diplomaatidega ning leida infot Eesti kohta.»

Välisministeerium avas oma saatkonna virtuaalkeskkonnas Second Life 2007. aasta detsembris, olles toona kolmas riik maailmas, kes selles keskkonas esinduse avas.

Virtuaalsaatkonna avamisel ütles toonane välisinisteeriumi asekantsler Marten Kokk, et virtuaalsaatkonna loomine läks maksma umbes 100 000 krooni ning selle ülalpidamiseks kulus umbes 4000 krooni kuus, millele lisandusid ürituste korraldamisega seotud kulud.

Eesti virtuaalsaatkonna hoones asus konverentsisaal, näituseruum, vastuvõturuum ning tehnoloogiatuba, kus tutvustati Eestit kui e-riiki. Eesti saatkonda saabujatele luges värskeid uudiseid Eesti hagijas.

Virtuaalsaatkonnas korraldatati kunstinäitusi, kontserte, loenguid ning muid üritusi. Esimese loengu «Mäletades tulevikku» pidas Eesti suursaadik Suurbritannias Margus Laidre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles