Tormituuled lõhkusid mitmeid autosid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm, tugev tuul.
Torm, tugev tuul. Foto: Liis Treimann

Eile möllama hakanud sügistormi tõttu on lisaks elektriliinidele kannatada saanud terve rida sõiduautosid, millele langesid tuule käes murdunud puud.

Täna hommikul kell 8.24 said Muuga komando päästjad väljakutse Maardusse Kütte tänavale, kus oli väike kask kukkunud kahe sõiduauto peale. Päästjad eemaldasid puu masinatelt.

Kell 7.18 teatati häirekeskusele, et Kiviõli linnas Keskpuiestee tänava kolmekorruselise maja katuselt kukuvad telliskivid, mis olid lõhkunud ühe auto. Päästjate sündmuskohale saabudes selgus, et tellised kukuvad korstna küljest. Päästjad piirasid korstna ohulindiga ära.

Kell 7.50 teatati häirekeskusele, et Narva linnas Suurel tänaval on kukkunud suur puu sõiduteele. Päästjate sündmuskohale saabudes selgus, et puu oli kukkudes vigastanud ka sõiduautot. Päästjad eemaldasid puu sõiduteelt ning taastasid selle liikluseks.

Eile õhtul said Kopli komando päästjad väljakutse Sõle tänavale, kus oli puu kukkunud sõiduautole. Kell 19.35 oli reklaamplakat kukkunud sõiduautole Viimsi vallas Randvere teel. Pirita komando päästjad eemaldasid plakati ja andsid reklaamifirmale üle.

Kell 17.50 eemaldasid Paldiski komando päästjad teele kukkunud puu Paldiskis Leetse teel. Samuti eemaldati kaks liiklust takistanud puud Pärnu maanteelt Muusika külas. Ühele mahakukkunud puule oli auto otsa sõitnud. Inimesed vigastada ei saanud.

Üle Eesti langesid puud paljudes kohtades elektriliinidele ning teedele. Näiteks täna hommikul kell 7.06 teatati häirekeskusele, et paju on kukkunud elektriliinidele Asula tänaval lasteaia hoovis. Ligi 50 minutit hiljem teatati, et laternapost kukkus elektriliinidesse Mustamäel Kiili tänaval.

Tallinn-Paldiski maantee 36. kilomeetril Kloogaranna külas kukkus suur puu teele ja sulges mõlemad sõidusuunad. Keila komando päästjad eemaldasid puu teelt. Täna varahommikul kell 5.50 eemaldasid Keila komando päästjad tänavalt mõlemad sõidusuunad sulgenud suure kuuse Keila vallas Kloogaranna külas Ranna tee alguses.

Kell 20.13 teatati häirekeskusele, et Koidu tänaval on tänavavalgustuspost kukkunud puitmajale. Lilleküla komando päästjad turvasid sündmuskoha ohutust tänavavalgustuse avariibrigaadi ja elektrike saabumiseni.

Kell 21.18 teatati häirekeskusele, et tormis murdunud puu kukutas maha elektriposti ja liinid Viimsi vallas Mustasauna teel. Muuga komando päästjad kõrvaldasid ohu.

Kell 16.42 eemaldasid Paldiski komando päästjad puult oksi Paldiskis Sadama tänaval, kuna tormituul peksis neid vastu elektriliini, mis pildus sädemeid.

Päästjad sõitsid ööpäeva jooksul tormituultest põhjustatud sündmustele 97 korral. Enamus juhtudel oli tuli eemaldada teele kukkunud puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles