Reformierakonna skoor: 12st 3

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna mullune perekalender oli täis ilusaid lubadusi.
Reformierakonna mullune perekalender oli täis ilusaid lubadusi. Foto: Repro

Üleeelmise aasta lõpus üllitas Reformierakond 2008. aasta perekalendri, mille juhatab sisse peaminister Andrus Ansipi perepilt koos valitsusjuhi tõdemusega, et tema juhitava erakonna peamiseks eesmärgiks on toetada kõiki, kel on plaanis pere luua või seda suurendada.


Armsate lapsepiltidega ja maitsekalt kujundatud kalendris on iga kuu kohta toodud üks näide «sellest, mida Reformierakond ja riik on juba teinud või tahab Eesti perede aitamiseks teha».
Postimees ei kahtle, et poliitikud soovisid heas usus kõik kirjapandu ka ellu viia, kuid tulemus on  nii lastega perede kui reformierakondlaste jaoks kurb.

Viimased ei osanud ilmselt ka õudusunenägudes ette kujutada sellist fiaskot, et aasta hiljem võib kokku lugeda vaid kolm täielikult täidetud lubadust 12st. Lisaks on saanud hoo sisse võimulolijate jutud laustoetuste, sealhulgas lastetoetuste ärakaotamisest. (PM)

---------------------------------------------------------------

Postimees toob lugejateni väikese ülevaate Reformierakonna 12 kuust

Tehtud
Jaanuar – vanemahüvitist makstakse kuni lapse 12-kuuseks saamiseni. Suure vaevaga suutis Reformierakond säilitada hüvitise maksmise senised põhimõtted, emapalga lagi ületab tänavu 30 000 krooni piiri. 

Ei tule
Veebruar – 2009. aastal makstase lasterikka pere toetust alates 5. lapsest.

Võeti ära
Märts – vaid 2008. aastal võis isa võtta lapse sünni puhul kümme päeva puhkust, mil säilis tema sissetulek.

Kuivas kokku
Aprill – aastatel 2008–2011 investeerib riik 1,4 miljardit krooni projekti «Igale lapsele lasteaiakoht». (Tehakse märksa väiksemas mahus.)

Ei tule
Mai – 2010. aastal makstakse alates 3. lapsest vanemale 1,5-kordset ja alates 4. lapsest kahekordset vanemahüvitist.

Tegemata
Juuni – 2008. aasta algul alustab tööd internetipõhine lapsehoiuregister, kust saab teavet vabade lasteaiakohtade kohta.

Tehtud
Juuli – 1. jaanuarist 2008 makstakse hooldusperedele 3000 krooni toetust kuus.

Võeti ära
August – vaid 2008. aasta eest saab tulumaksuvabastust ka pere esimese lapse eest.

Ei tule
September – alates 1. jaanuarist saab iga 6–19-aastane laps igal aastal 2000 krooni ringiraha.

Kuivas kokku
Oktoober – igal aastal kompenseerib riik saja miljoni krooni ulatuses lastetusravi kulutusi. 2009. aasta summaks on 38 miljonit krooni. (Tuleb märksa väiksemas mahus.)

Ammu tehtud
November – vanemad võivad ühe või kahe lapse eest võtta aastas kolm ja kolme või enama või alla kolmeaastase lapse eest kuus lisapuhkepäeva aastas.

Ilus unelm
Detsember – Reformierakonnal on hea meel, et meie perepoliitika sisaldab häid lahendusi igas vanuses lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles