Helve Särgava: kuritegelikud kohtunikud on äärmiselt häbiväärsed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohtu esimees Helve Särgava
Harju Maakohtu esimees Helve Särgava Foto: Raigo Pajula

Harju maakohtu esimees Helve Särgava rääkis ETV saates «Kahekõne», et süüpinki sattunud kohtunikud on äärmiselt häbiväärne ning kolleegide üle õiguse mõistmine raske.

«Igal inimesel on oma sisemine eetika ja moraalitunne ning mul on siiralt kahju, et on selliseid inimesi kohtunikeks sattunud, kelle eetika ja moraalitunne ei ole sellised nagu nad peaks olema,» rääkis Särgava.

Särgava rääkis, et üheks võimalikuks põhjuseks, et selliseid inimesi kohtunikutooli on sattunud, võib olla see, et aastaid tagasi oli palju kohtunike kohti täitmata ja ei leidunud piisavalt inimesi. «Selle tõttu ei olnud see sõel ka niivõrd tihe ja teistpidi, ega inimese sisse on ka väga raske vaadata. Siiralt loodan, et sellised asjad Eesti õigusemõistmises enam ei kordu,» rääkis Särgava.

«Kui barjääri taga, kus ma olen harjunud, et on ikkagi kurjategijad, seisab õigusemõistja, siis tegelikult see on veel kahekordselt taunitav. Kirjutada kohtuotsust oma kolleegile on häbiväärselt raske,» nentis Särgava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles