Paet tahab Tallinna Kasahstani saatkonda

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet kohtus Vilniuses Kasahstani kolleegi Jeržan Kazõhhanoviga.
Välisminister Urmas Paet kohtus Vilniuses Kasahstani kolleegi Jeržan Kazõhhanoviga. Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet ütles Vilniuses kohtumisel Kasahstani välisministri Jeržan Kazõhhanoviga, et Eesti saatkonna avamine Astanas toetab kahe riigi suhete tihendamist, ning avaldas lootust, et ka kasahhid loovad Tallinna peagi endi esinduse.

«Kasahstan on Eestile oluline partner Kesk-Aasias. Loodame, et Kasahstan avab võimalikult pea oma saatkonna ka Tallinnas,» lisas ta.

Paeti sõnul tegi Eesti Kasahstanile ettepaneku kehtestada Eesti kodanikele ühepoolne viisavabadus.

«Näiteks Ukraina, Türgi, Moldova, Gruusia ja mitmed teised riigid on Eestile ühepoolse viisavabaduse kehtestanud,» lisas ta.

Eesti välisminister pidas oluliseks ka majandussuhete edasist arendamist Kasahstaniga.

«Eesti-Kasahstani valitsustevaheline komisjon on hästi tööle hakanud ning eeloleval kevadel toimub komisjoni järgmine istung,» ütles ta.

Paeti sõnul peab Eesti tähtsaks ka Euroopa Liidu ja Kasahstani suhete arengut.

«Oluline on nii raamlepingu sõlmimine kui ka viisalihtsustuskõneluste alustamine. Eesti toetab ka Kasahstani püüdlust liituda Maailma Kaubandusorganisatsiooniga,» märkis ta.

Paet kohtus Vilniuses ka Serbia välisministri Vuc Jeremićiga ja Makedoonia välisministri Nikola Poposkiga, kellega arutati Euroopa Liidu laienemisega seonduvat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles