Kabrits: poliitilise vastutuse võtmiseks survet ei avaldatud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saadik Siim Kabrits.
Riigikogu saadik Siim Kabrits. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Elamisloaskandaali sattunud IRLi riigikogu fraktsiooni liige Siim Kabrits ütles, et poliitilise vastutuse võtmiseks ei ole talle erakonna sees survet avaldatud.

Kabritsa sõnul ei olegi tal millegi eest vastutust võtta, kuna tema osa skandaalis piirdub sellega, et ta oli kõigest passiivne kinnisvaraomanik, kirjutab ERR uudised.

«Ma mõistan kindlasti fiktiivsed tehingud hukka ja võin kinnitada, et mina ei ole elamislubade äriga tegelenud,» kinnitas Kabrits ja lisas, et tema osalus seisneb ainult selles, et talle kuuluv ettevõte omab skandaalis sattunud kinnisvarast ühe kolmandiku osa.

«Ma olen kõik selgitused andnud ja kõik on rahule jäänud. Kõik saavad aru, et passiivse kinnisvara omanikuna ei saa vastutada,» sõnas Kabrits.

Novembri lõpus selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Vene kodanikele kuuluvate ettevõte ja osaühingute juriidiliste isikute aadresse. Eelmisel laupäeval toimunud IRLi volikogu mõistis hukka fiktiivsete elamislubadega kauplemise. Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach lahkusid erakonnast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles