Kohus karistas oma endist pruuti veebis häbistanud meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tartu maakohus mõistis täna kriminaalkorras süüdi mehe, kes tegi oma endise naistuttava nimel interneti täiskavanute suhtlusportaali kasutajakonto ning lõi veebikasutajatele naisest vale ettekujutuse.

Kohtu hinnangul on 1985. aastal sündinud Tarmo süü tõendatud teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises ning ta sai selle eest kuuekuulise vangistuse. Sellele liitis kohus varasema süüteo eest mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistusosa ning lõplikuks karistusmääraks kujunes kümme kuud vangistust. Reaalselt trellide taha Tarmol siiski minna ei tule, kuna kohus asendas vangistuse kohustusega teha kahe aasta jooksul 600 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Ühtlasi keelas kohus Tarmol suhelda kannatanuga.

Süüdistuse järgi lõi Tarmo oma endise naistuttava loata ja tema teadmata viimase nimel kasutajakonto täiskasvanutele mõeldud veebiportaalis iha.ee. Konto sisaldas kannatanu andmeid, fotosid ja viiteid tema teistes veebiportaalides asuvatele reaalsetele kontodele. Tarmo eesmärk oli luua naisest ettekujutus, nagu oleks tegemist isikuga, kes soovib jagada oma seksuaalseid fantaasiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles