Laaneots autasustas USA suursaadikut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Stanley Davis Phillips ja Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.
USA suursaadik Stanley Davis Phillips ja Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots autasustas ametist lahkuvat Ameerika Ühendriikide suursaadikut Stanley Davis Phillipsi kaitseväe eriteenete ristiga.

«Eesti kaitseväe nimel soovin teile avaldada siirast tänu teie toetuse eest,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots autasu üle andes, vahendas peastaabi pressiesindaja.

«Samuti soovin teid tänada Ameerika Ühendriikide relvajõudude ja Eesti kaitseväe vahelise koostöö eest,» sõnas Laaneots.

«Oleme Ameerika Ühendriikides väga tänulikud Eesti panuse ja pühendumuse eest
Iraagis ja Afganistanis,» ütles ametist lahkuv suursaadik, lisades, et siin teenitud aeg on tema jaoks olnud väga oluline ja sellise autasu saamine muudab selle aja väga eriliseks.

Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Stanley Davis Phillips on oma ametisoleku ajal osutanud suurt toetust ja abi Eesti kaitseväe arendamisele ja sõjalisele koostööle USA relvajõududega.

Tänu tema tegevusele on USA toetus Eesti julgeolekule oluliselt kasvanud. Ta on erilist hoolt kandnud missioonidel vigastada saanud Eesti kaitseväelaste eest, tagades nende ravi Ameerika Ühendriikides.

Suursaadik Phillipsi vannutas Washingtonis ametisse USA välisminister Condoleezza Rice 16. aprillil 2007. aastal. Phillips esitas oma volikirjad Eesti Vabariigi presidendile Toomas Hendrik Ilvesele 31. mail 2007.

Kaitseväe eriteenete rist on asutatud kaitseväelaste ja tsiviilisikute riigikaitselises töös osutatud eriliste ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles