ERR.ee: piirivalve keelab kalurite jäälemineku liiga kergekäeliselt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järve jää veel inimest ei kanna
Peipsi järve jää veel inimest ei kanna Foto: Sille Annuk.

Kuigi praeguseid jääolusid arvestades on kalurid piirivalvega nõus, leiavad Peipsi kutselised kalastajad, et piirivalve keelab neile jääle minekut sageli liiga kergekäeliselt.


Halbade jääolude tõttu keelas piirivalve teisipäevast Peipsi jääle mineku, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Teisipäeval jäid kõik 25 AS Kallaste Kaluri püügimeest koduste toimetuste juurde, sest lahtine vesi kaldast mõnikümmend meetrit eemal paistis juba kaugele.

Peipsi alamvesikonna kalurite liidu esimees Urmas Pirk ja Peipsi kalurite ühingu esimees Priit Saksing leiavad, et kuigi tänaste oludega on jäälemineku keeld igati põhjendatud, keelab piirivalve kutseliste kalurite jääle minekut teinekord liiga kergekäeliselt.

Viimase paari aasta kehvadel talvedel on koos püügipiirangutega kahanenud kalapüügi aeg viiele kuule aastas. Priit Saksingu sõnul paneb see Peipsi-äärsed maakonnad, kus põhiline elatusala ongi kalapüük, väga raskesse olukorda.

Piirivalve tunnistab küll, et enamasti tuleb neil aidata järvejääl hätta sattunud harrastuskalureid, kuid möödunud aastal kaks uppunud meest olid kutselised kalurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles