Ekspert: suurem hüvitis elektri puudumise eest pole lahendus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud elektriliin.
Purunenud elektriliin. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia võib maksta elektri puudumise eest kompensatsiooni sadu või tuhandeid eurosid, kuid see ei ole lahendus, ütles teaduste akadeemia energeetikanõukogu esimees Arvi Hamburg.

Arvi Hamburg ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», kus oli arutluse all Eesti Energia toimetulek aastalõpu tormides tekkinud riketega, et kui ka Eestis elektrikatkestuste eest makstava maksimaalselt 24 euro suuruse hüvitise piiri tõsta, ei lahendaks see probleemi, sest kompensatsioonisumma tuleb lõpuks ikkagi tarbijate taskust, vahendab ERR Uudised.

«Olen seda meelt, et trahvisanktsioonid ei vii edasi,» ütles ta ja selgitas, et võrk on monopoolne ettevõte, mis selliseks ka jääb, ning riik saab ainult reguleerida, kui palju sinna raha suunata.

Energeetika spetsialisti sõnul oleks vaja ühiskondlikku diskussiooni ja kokkulepet, mitte vastandumist, et kui voolu ei ole, on süüdi Eesti Energia – teema vajaks rahulikku arutlemist ja mitte süüdistamist.

Hamburg lisas, et selleks, et inimesed saaksid kaasa rääkida, peaks esmalt valmima riskianalüüs, millised ohud on elektrivõrgu kindlusel ning kui tihti on häireid ja siis saaks teha valiku, millist elektrivõrku me tahame ja kui palju oleme nõus maksma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles