Sillamäel hukkus elumajas toimunud plahvatuses mees

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäel Gagarini tänaval asuvas elumajas toimus plahvatus.
Sillamäel Gagarini tänaval asuvas elumajas toimus plahvatus. Foto: Viru ringkonnaprokuratuur

Täna kell 9.08 teatati häirekeskusele, et Sillamäel Gagarini tänaval viiekorruselises korterelamus oli kuulda plahvatust ning trepikojas levib suits.


Sündmuskohale saadeti neli päästeautot Jõhvi, Narva ja Sillamäe päästekomandodest, operatiivkorrapidaja, meedikud ning demineerijad, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et elamu teisel korrusel asuva korteri aknad olid purunenud ning korter põles lahtise leegiga. Päästjad evakueerisid trepikoja elanikud. Kustutustööde käigus leiti korterist hukkununa 1978. aastal sündinud meesterahvas.

Sillamäe linnavalitsust organiseeris õnnetuskoha juurde kaks bussi ja toitlustamise evakueeritud inimeste jaoks. Samuti kutsuti kohale ehitusremondibrigaad, kes parandab põlenud korteri aknaid. Korteris on purunenud seinad ja eest lennanud aknad, kahjustusi sai ka kõrvalkorter.

Sillamäe linnapea Jelena Koršunova ütles Postimehele, et praeguseks on nii palju selgunud, et tegemist ei olnud gaasiplahvatusega. «Mulle öeldi, et kindlasti polnud tegemist gaasiga. See on kõik, mis plahvatusest praegu teada on,» lausus linnapea.

praegu tegutsevad plahvatuskohal veel päästeteenistus ja demineerijad. «Selle trepikoja elanikel esialgu ei lubata oma kodudesse tagasi pöörduda. Enne seda tuleb läbi viia ehitustehniline ekspertiis ja kontrollida, ega hoone konstruktsioonid pole kahjustada saanud,» ütles Koršunova.

Millal eksperdid oma töö lõpetavad ja kas elanikud pääsevad veel täna oma kodudesse tagasi, on linnapea sõnul esialgu ebaselge. Igaks juhuks valmistab linnavalitsus neile ette ööbimise ja toitlustuse ühes ühiselamus.

Politsei algatas kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahv 405 lõige 2 alusel, mis käsitleb plahvatuse tekitamist, kui on kasutatud lõhkeseadeldist või lõhkeainet, ütles Luuk. Süüdimõistmisel ähvardab niisuguse teo toimepanijat viie- kuni kümneaastane vangistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles