Andrus Ansip ei anneta oma erakonnale midagi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Sille Annuk / Postimees

Andrus Ansip oli eelmisel aastal nelja suurima erakonna juhtidest ainus, kes oma parteile midagi ei annetanud.
 

Parteijuhtidest oli mullu kõige lahkema käega Sven Mikser, kes annetas sotsidele üle 10 000 euro. Edgar Savisaar andis Keskerakonnale ligi 9000 eurot, tõsi, see ei sisalda neljanda kvartali andmeid. Mart Laar annetas oma IRLile natuke üle tuhande euro, Andrus Ansip aga Reformierakonnale mitte kui midagi.

Poliitikute endi annetused käivadki seinast seina. Keskerakonnal on näiteks lausa põhikirjas punkt, et riigikogu liikmed peavad annetama seitse protsenti oma palgast.

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Indrek Saar ütleb, et neil kirjutatud kokkulepet pole, kuid on «härrasmeeste» kokkulepe, et riigikogu liikmed peaksid annetama. Kui palju täpselt, on aga igaühe enda teha.

IRLil on reegel, taas kord mitte kirjutatud, vaid lihtsalt suusõnaline kokkulepe, et parlamendi- ja valitsusliikmed peaksid annetama 100 eurot kuus.

Peaministriparteil Reformierakonnal aga pole ühtegi reeglit, olgu paberil või mitte, nagu ka annetamiskohustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles