Häädemeeste segaste teetehingute kohta algatati juurdlus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallavanem Urmas Aava.
Häädemeeste vallavanem Urmas Aava. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa Häädemeeste vallas toimunud segaseid teetehinguid on asunud uurima politsei, esialgu pole kellelegi kahtlustust esitatud.

«Asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragarhvi tunnustel, mis käsitleb ametiasutusele valeandmete esitamist,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin. Tema sõnul ühtegi isikut pole kahtlustavaks tunnistatud ega ka kinni peetud.

Kidakeelne vallavanem

Postimees.ee andmetel käis politsei reedel Häädemeeste vallamajas, kohalik vallavanem Urmas Aava sel teemal Postimees.ee'ga rääkida ei soovinud. «Las inimesed teevad oma tööd, mis me neid segame,» mainis ta.

Häädemeeste valla erateede omanikud avastasid jahmatusega, et koduvald on neile kuuluvad teed võtnud avalikku kasutusse omanikke sellest teavitamata ja nendega nõutud avaliku kasutamise lepinguid sõlmimata.

Avalikku kasutusse võetud erateede nimekiri puudutab rohkem kui 100 maaomanikku, kellest vallavanema hinnangul umbes kümnendikuga on nüüdseks kirjalik leping sõlmitud ja ülejäänutega veel sõlmimata, sest väga paljud maaomanikud ei ela Häädemeeste vallas ja neid on keeruline kätte saada.

Mitu maaomanikku väitsid ajakirjanikele, et tee avalikuks kasutuseks võtmisest kuulsid nad alles nüüd asja avastanud inimestelt.

Häädemeeste vallavanem Urmas Aava sõnul pole paljude inimestega  kirjalikku lepingut tõepoolest veel sõlmitud, kuid aastatetagused suusõnalised kokkulepped olevat maaomanikega olemas.

Novembri lõpus teatas maanteeamet, et erateed on Häädemeeste vallast neile esitatud andmete põhjal avalikus kasutuses juba vallavolikogu 14. veebruari otsusega aastast 2007 ning maaomanikega lepingud sõlmitud enamikus 2006. aasta detsembris.

Erateede nimekirja kinnitas Häädemeeste vallavolikogu tegelikult alles mullu 14. mail.

Otsust number 10, mis pärineb 14. veebruarist 2007, vallavanem Urmas Aava sõnul aga olla ei saagi, sest sel päeval vallavolikogu istungit ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles