Savisaar süüdistab Laanetit vaikimises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar pressikonverentsil.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar pressikonverentsil. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eile oma erakonnakaaslaste poole pöördunud Keskerakonna juht Edgar Savisaar süüdistab erakonnakaaslast ja endist siseministrit Kalle Laanetit vaikimises, ajal kui jõuametid omavolitsevad.

«Kui võidakse olematu põhjusega jõhkralt läbi otsida riigi peamise opositsioonipartei kontor ja parlamendiliikme kodu, siis pole Eesti ühiskonnas keegi kaitstud omavoli eest. Kui täna käituti nii Keskerakonnaga, siis homme võidakse samamoodi käituda igaühega meist,» kirjutab Tallinna linnapea ja Keskerakonna juht Edgar Savisaar.

Ta lisab, et siin ei ole tegu opositsiooni ega koalitsiooni küsimusega ega ka päevapoliitilise ja parteipoliitilise küsimusega. «See on demokraatliku riikluse küsimus,» kinnitab Savisaar.

Tallinna linnapea sõnul jääb talle arusaamatuks, miks on sellisest teemast, nagu õiguskaitseorganite järelevalve kohta käiv kriitika, vaikides mööda läinud keskerakondlastest endised siseministrid.

«Kalle Laanetil riigikogu õiguskomisjoni aseesimehena on ju selleks paguneid piisavalt,» leiab Savisaar ja toonitab, et Laanet ei ole parlamendi lihtliige, nagu teda mõnikord avalikkusele esitletakse, vaid tal on kogu opositsiooni kõige kõrgem positsioon selles valdkonnas.

«Hämmastav, kui kiiresti suudavad reageerida Keskerakonna selle valdkonna eksperdid nt ilutulestiku küsimustele, aga siis, kui põhiseadus säriseb lausa kahest otsast, siis hoitakse suu kinni,» hurjutab erakonnajuht.

Savisaare sõnul käib selline küsimus mitte ainult keskerakondlaste kohta, vaid ka sotsiaaldemokraadid ei ole politseijõudude demonstratiivsest kasutamisest Keskerakonna vastu midagi söandanud öelda.

Savisaare sõnul küsis ta ühelt parlamendi saadikult, miks vaikitakse? «Mulle tuletati meelde: kui riigikogu liige Jaanus Rahumägi söandas kapo kohta midagi kriitilist öelda, siis varsti ujus päevavalgele tema rikkalik elamine Vahemere ääres ja sellest kõlises kogu Eesti ajakirjandus,» kirjutab linnapea.

Ka tuletati meelde seda lugu, kui keskerakondlik Tallinna linnavalitsus söandas televisioonis näidata videot kapo ametnike varjatud sissetungist linnavalitsuse hoonesse.

«Pärast seda sagenes märgatavalt korruptsioonijuhtumite afišeerimine Tallinna linnavalitsuses, nagu oleks meid tahetud karistada jultunud käitumise eest. Kas Lavrenti Beria ajad tulevad Eestisse tagasi?» küsib Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles