Ansip: Maripuu tegi reformide läbiviimisel vigu

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip koos sotsiaalminister Maret Maripuuga
Peaminister Andrus Ansip koos sotsiaalminister Maret Maripuuga Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et nii puuetega inimeste toetuste kui pensioni kojukannete reformid olid vajalikud, kuid nende läbiviimisel tegi Maret Maripuu vigu, mistõttu ta peab ministri tagasiastumist põhjendatuks.



Puuetega inimeste toetuste uue süsteemi kohta leidis Ansip, et reform oli hädavajalik, aga seda tulnuks läbi viia korrektselt.

Ansipi sõnul ei saadud reformimisel hakkama sellega, et et inimesed ei saaks kannatada ning selles on süüdi minister.

Ka pensionite kojukannete reform oli Ansipi sõnul vajalik, ent selle teostamine oli konarlik ning tekitas infovaeguse ja võttis inimestelt kindlustunde. «Jällegi ministeeriumi või ministri tegematajätmine või halvasti tegemine,» nentis Ansip.

Ansip heitis Eesti ajakirjandusele ette, et sotsiaalvaldkonna reformide vajalikkust pole mõistetud ning on tegeletud segaduse tekitamise ja võimendamisega.

Ansipi sõnul oli Maripuu tagasiastumine Reformierakonnaga kooskõlastatud.

Uue võimaliku sotsiaalministri kandidaati keeldus peaminister nimetamast, märkides: «Eestile on kombeks üks sotsiaalminister korraga.»

Ansipi sõnul on ministeeriumis praegu kantsleri kohusetäitja olemas, uue kantsleri määramine jääb uue ministri otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles