Paet loodab Eesti-Vene suhete paranemisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Täna saabub Tallinna Vene välisministeeriumi delegatsioon eesotsas asevälisminister Vladimir Titoviga, et arutada muu hulgas Tallinna-Peterburi lennuliini avamise ja uue Narva silla ehitamisega seotud küsimusi.


Välisminister Urmas Paet avaldas kolmapäeval riigikogu infotunnis heameelt, et mõneaastase vaheaja järel jätkuvad kahe riigi vahelised poliitilised konsultatsioonid. «On hea, et toimuvad välisministeeriumide vahelised poliitilised konsultatsioonid, ja on hea, et Vene delegatsiooni juhib aseminister,» lausus Paet.



Ministri väitel tuleb arutlusele hulk kahepoolseid teemasid. Ta tõi välja sõlmimist ootavad erakorraliste olukordade vältimise ja likvideerimise lepingu, pensionikindlustuse lepingu, topeltmaksustamise vältimise lepingu, piiriülese koostöö lepingu, lennupäästelepingu ja diplomaatilise kinnisvara lepingu.



Paet lisas, et päevakorras on ka transpordikomisjoni töö jätkamine, sealhulgas Tallinna-Peterburi lennuliini avamise võimalused ja Narva silla rajamise väljavaated.



Vahepeal jäises staadiumis olnud Eesti-Vene suhetele on tähtis päev ka 26. jaanuar, kui kultuuriminister Laine Jänese kutsel tuleb Eestisse visiidile Vene Föderatsiooni kultuuriminister Aleksandr Avdejev. Esmaspäeval peaksid Jänes ja Avdejev allkirjastama Eesti-Vene kultuurikoostööprogrammi aastateks 2009–2011.



«Suhtlemine on normaliseerunud, seda nn väikeste sammude poliitikat tahame kindlasti jätkata, et oleks võimalik lähitulevikus midagi praktilist korda saata,» tunnistas Paet. Samas pole tema kinnitusel mõtet ootusi väga kõrgeks ajada ega öelda, et tulemas on «tohutud uued avangud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles