Koolijuhid uksi streigi ajaks lukku ei keera

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer
Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer Foto: Margus Ansu.

Kuigi koolides ja lasteaedades pole veel otsustatud, kuidas streigi ajal tööd korraldada, kinnitasid Postimehega rääkinud direktorid, et asutused jäävad kindlasti lastele avatuks.

Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi (HTG) direktor Ott Ojaveer kuulis streigi ajast Postimehe reporterilt ja koolijuht ei osanud veel öelda, kuidas neil mainitud kuupäevadel koolielu korraldatakse.

«Lapsevanemaid tuleb informeerida, toitlustus organiseerida, mõelda, kuidas ärajäänud õppetükkidega toimetada,» loetles Ojaveer teemasid. «Mulle pole ka veel selge, et kui õpetajad streigivad, siis kas töötasu arvestatakse maha.»

Streigi pikkuse osas ei osanud Ojaveer seisukohta võtta, nentides, et kui otsustati kolme päeva kasuks, siis otsustati, kuigi nende koolis peaks 8. märtsil toimuma õppenõukogu.

Samas pole veel teada, kas HTG õpetajad kavatsevad streikida kõik kolm päeva või valitakse mõni muu variant. Ojaveer lisas, et ta suhtub streiki rahulikult ja närveerimiseks põhjust pole.

«Töö tuleb ära teha ja mõtleme, kuidas seda teeme,» sõnas ta.

Tallinna Laagna lasteaia ja põhikooli direktor Natalia Kond lisas, et nende asutuses streigitakse tõenäoliselt ühe päeva ja streigi pikkus talle üllatusena ei tulnud, sest kooli-lasteaia ametiühingu esindaja oli sellest plaanist teavitanud.

«Ega vahet pole, kas õpetajad streigivad ühe või kolm päeva, sest õpetajate puudumine tekitab probleeme,» sõnas Kond.

Küll aga oli Ojaveer veendunud, et kool jääb streigiks avatuks, sest tema on tööl.

«Mina direktorina pean tööl oleme ehk mis me sellest uksest ikka lukku paneme – uks on meie õpilastele ka streigi ajal avatud,» kinnitas ta.

Ka Kond toonitas, et asutus jääb streigiks avatuks, kuigi täpne tööplaan selgub reedesel koosolekul.

«Proovime lastevanematega koostööd teha, et kes saavad lapse koju jätta jätaks ja kes ei saa, tooks majja,» sõnas Kond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles