Sisekaitseakadeemia sai uue emeriitprofessori

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Talvari
Andres Talvari Foto: Sisekaitseakadeemia

Sisekaitseakadeemia nõukogu kinnitas uue emeriitprofessori – auväärne staatus omistati akadeemia päästekolledži kriisireguleerimise õppetooli professor Andres Talvarile, kes on akadeemias töötanud alates 1995. aastast.

Akadeemia nõukogu esimehe, rektor Lauri Taburi sõnul on kaasaja suurimad inimpõhjustatud katastroofid seotud erinevate mürgiste ainete ja osakeste sattumisega meie elukeskkonda.

«Valmisolekut just sellisteks katastroofideks Eestis aitab luua professor Talvari, kellele seekordse nõukogu otsusega andsime emeriidi auväärse staatuse,» kirjeldas Tabur nõukogu otsuse tagamaid.

Talvari omandas doktorikraadi 1976. aastal Eesti Teaduste Akadeemia juures, kaitstes doktoritöö teemal «Monoasendatud tsüklopenteenide ja tsüklohekseenide C6 –C15 mass-spektromeetriline uurimine».

Vahetult enne Sisekaitseakadeemiasse suundumist, töötas Talvari laborijuhataja ja teadusuuringute juhendajana rakenduskeemia ja -bioloogia ettevõttes DEKES.

Professor Talvari teenistuskäik Sisekaitseakadeemias algas tollase Riigikaitse Akadeemia päästekolledži direktorina 1995-1996. aastatel ning päästekolledži direktori ülesannetes aastatel 1997-2001.

Alates 2001. aastast juhtis ta SKA päästekolledži rakenduskeemia õppetooli ning 2009. aastast oli kriisireguleerimise õppetooli professor.

Sisekaitseakadeemia esimesed emertiitprofessorid kuulutati välja 2009. aasta juunis, kui emeriitprofessori tunnustuse said professorid Jaan Huik ja Ivar Aimre väljapaistvate teenete eest sisejulgeoleku valdkonna teadus- ja õppetegevuse arendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles