Loho: meeleavaldused näitasid riigile, et ACTA läheb paljudele korda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elver Loho Tallinnas Vabaduse väljakul MTÜ Eesti Interneti kogukonna poolt korraldatud ACTA lepingu vastasel miitingul.
Elver Loho Tallinnas Vabaduse väljakul MTÜ Eesti Interneti kogukonna poolt korraldatud ACTA lepingu vastasel miitingul. Foto: Peeter Langovits

MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse esimees Elver Loho on rahul, et Tallinnas ja Tartus peetud ACTA vastased meeleavaldused on suutnud viia võimukandjad mõistmiseni, et võltsimisvastase kaubanduslepinguga (ACTA) seoses on veel palju ebaselget ja teema nõuab tõsist arutelu, vahendab ERR Uudised.

Loho ütles, et kuigi ACTA tekst hetkel veel otseselt Eestit oma seadusi muutma ei kohusta, mõjutab ACTA kindlasti meie õigusruumi. Loho sõnul muutub olukord otseselt Euroopa Liidu õiguse kaudu ning kaudselt selle kaudu, et hilisem ACTA poolt reguleeritud küsimuste liberaliseerimine muutub märksa keerulisemaks, kui mitte praktiliselt võimatuks.

Rääkides välisminster Urmas Paeti möödunud esmaspäevasest sõnavõtust, märkis Loho, et Paeti rahulik, arukas, põhjalik stiil küsimustele vastamisel andis lootust, et konstruktiivne dialoog on nüüd avatud, kuigi ta ei saa 100 protsenti nõustuda kõigi tema väidetega.

«Meeleavaldused, eriti nende suurus, aitas riigile kohale viia sõnumi, et tegu on tõesti teemaga, mis väga paljudele korda läheb,» ütles Loho, lisades, et kui enne meeleavaldusi oli vastastikune suhtlemine suuresti meedia kaudu ja pigem emotsionaalsel tasemel, siis nüüd on saanud võimalikuks argumenteeritud dialoog, üksteise kuulamine ja koos lahenduste otsimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles