Vaher: riiklike komandode juurde ei tahetud vabatahtlikke luua

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad
Päästjad Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles täna riigikogu küsimustele vastates, et riiklike komandode juurde ei tahetud vabatahtlike komandosid luua, sest arvati, et nii kindlustatakse riikliku komando kadumine.

Vaheri sõnul on inimesi päästeameti plaanidest pikalt teavitatud juba eelmise aasta teisest poolest.

«Päästeameti senine praktika näitab, et piirkonnas, kus on riiklik komando olemas, isegi sellises – kuidas öelda – poolvõimetus seisundis, ei kiirustata kahjuks tihti vabatahtlikku komandot looma,» sõnas Vaher. «Vastupidi, seal kiputakse pigem ekslikult arvama, et vabatahtliku komando loomisega tegelevad inimesed suurendavad nii-öelda riikliku komando kadumise tõenäosust.»

Vaheri hinnangul on see üldine emotsionaalne hoiak ja tegelikult tahavad inimesed selgust, et kas miski muutub või mitte.

«Just selle selguse saabumisega tehakse üsnagi kiired sammud selles suunas, et tekib nii-öelda algatusgrupp,» sõnas ta.

Vaher lisas, et Eesti on vabatahtlikkuse panuses teiste Euroopa riikidega võrreldes märkimisväärselt maas.

«Me ei ole maas mitte 10, 20, 50 või 70 protsendi võrra. Rääkisime sellest eeskujust Soomes. See vahe on ikkagi mitmetes-mitmetes kordades ehk siis hea tahtmise ja tõesti väga tugeva süsteemse töö korral on võimalik inimesi leida ka vabatahtliku töö jaoks,» rõhutas Vaher.

Vaheri sõnul on tänaseks vabatahtlikus tegevuses kuskil tuhatkond inimest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles