SDE toetus mitte-eestlaste seas on langustrendis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Sammal

Mitte-eestlaste toetus Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) on viimastel kuudel langenud, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Uuringu kohaselt on mitte-eestlaste seas jätkuvalt populaarseim partei Keskerakond, keda veebruaris toetas 83 protsenti muu rahvuse esindajatest. Jaanuaris oli mitte-eestlaste toetus Keskerakonnale 80 protsenti.

SDEd toetas veebruaris seitse protsenti mitte-eestlastest ehk jaanuariga võrreldes kolm protsendipunkti vähem. Mitte-eestlaste toetus SDE-le tõusis möödnud aastal märkimisväärselt. Nii oli toetus SDE-le mullu septembris kaheksa ja novembris 15 protsenti. Siis oli toetus mitte-eestlaste seas SDE-le kõrgeim alates 2006. aastast. Pärast möödunud aasta novembrit on aga muude rahvuste esindajate toetus sotsidele stabiilselt langenud.

Mitte-eestlaste toetus Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) ning Reformierakonnale pole jaanuariga võrreldes muutunud, olles vastavalt üks ja kolm protsenti.

Eestlaste seas on jätkuvalt populaaseim partei Reformierakond, keda veebruaris toetas 36 protsenti eestlastest. Peaministripartei toetus eestlaste seas on jaanauriga võrreldes ühe protsendipunkti võrra langenud.

Keskerakonda toetas veebruaris 12 ja IRLi 17 peotsenti eestlastest, mõlema erakonna toetus pole veebruariga võrreldes muutunud. Eestlaste toetus SDE-le on jaanuarikuiselt 23 protsendilt tõusnud veebruaris 24 protsendile.

Emor küsitles vahemikus 1. veebruarist 22. veebruarini kokku 810 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles