Tamkivi: Ansipi mantlipärijaks üllatajat ei tule

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi ütles, et peaminister Andrus Ansipi mantlipärijaks saab kindlasti Eesti poliitikas kogenud inimene, kel peaks ministrikogemus olemas olema.

Ajakirjanduses on Ansipi võimalike mantlipärijatena erakonna esimehe kohale ja ka seeläbi peaministriks nimetatud välisminister Urmas Paeti, keskkonnaminister Keit Pentust ja justiitsminister Kristen Michalit, keda ka Tamkivi sobivateks kandidaatideks, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Urmas Paetil on pikk ministrikogemus juba olemas. Pentus ja Michal on ministrina veel noored, aga juhul, kui nad kolm aastat veel täiendavalt kogemust saavad, siis ma usun, et nad võiksid olla täiesti küpsed selleks,» ütles Tamkivi.

Samuti on Tamkivi arvates potentsiaali kunagi peaministri kohale asuda riigikogu liikmel Taavi Rõivasel, kellel küll ministrikogemust veel pole, aga küllap tuleb. «Oluline on see, et need kandidaadid peaksid tulema läbi riigikogu - vaevalt, et tänases Eesti poliitikas midagi sellist juhtub, et keegi kuskilt kõrvalt tuleb peaministriks,» lisas Tamkivi, kes arvas, et tänane koalitsioon püsib järgmiste valimisteni ilusti koos.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles