Streikivate haridustöötajate arv pürib 15 000ni

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate meeleavaldus.
Õpetajate meeleavaldus. Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Haridustöötajate Liidu juhatuse esimees Sven Rondik ütles, et tänase seisuga on end streigile registreerinud 14 596 õpetajat.

Rondiku sõnul tähendab see, et 7.-9. märtsini toimuval streigil osaleb tõenäoliselt tublisti üle 15 000 inimese. Lisaks haridustöötajatele on streikida lubanud ka erinevate ühenduste esindajad, näiteks transporditöötajad, meedikud, muusikakoolide õpetajad jt.

Rondiku sõnul streigivad haridustöötajad üle Eesti suurtes ja väikestes omavalitsustes. Suurim streikijate hulk on Tallinnas, kus on praegu registreeritud 4800 õpetajat.

Suuremates asulates korraldavad õpetajad streigipäevadel miitingu, näiteks Tallinnas, Tartus , Viljandis ja Valgas. Lähiomavalitsuste haridustöötajad on teatanud, et sõidavad samuti kohale Tallinnas ja Tartus toimuvatele meeleavaldustele. Protestikoosolekule on kavas koguneda ka Sillamäe õpetajatel. Ühist üle-Eestilist miitingut Rondiku sõnul plaanis ei ole, sest seda peeti juba mullu sügisel.

Selle, mida täpselt streigi ajal teha, otsustab õpetajate kollektiiv ise. Reegel on see, et streigi ajal töö tegemist ei toimu.

Koolide tegevus on streigi ajal kooli juhtkonna korraldada. «Koolides on nii, kuidas otsustatakse. Näiteks Gustav Adolfi gümnaasiumis annavad vanemate klasside õpilased tunde,» sõnas Rondik. Kooli saabunud lastele võib näiteks korraldada spordivõistlusi või kokkuleppel kooli hoopis kinni panna. Viimane on võimalik siis, kui lapsevanemad on sellest informeeritud ja kõigil lastel on koht, kus päeval olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles