Ida-Viru bussitüli leidis lahenduse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe liinibuss.
Sebe liinibuss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud sügisel tekkinud vaidlused Ida-Viru maakonnaliinide teeniduslepingutega seotud riigihankega said eile lahenduse – Ida-Viru maavalitsus sõlmis kaheksa-aastase teeninduslepingu kõige soodsama pakkumise teinud aktsiaseltsiga Sebe.

Veel eelmise nädala lõpus oli oht, et Ida-Virumaal tuleb maakonnaliine kõvasti kokku tõmmata, sest sel aastal tuleb puudu 765 000 eurot bussiliinide toetusraha, kuna Tarbus ja Mulgi Reisid vaidlustasid bussiliinide teenindamise riigihanke kohtus ja maakond ei saa kätte saastekvoodi eest ostetud uusi säästlikke busse, vahendab ERR Uudised.

Ida-Viru maavanem Riho Breivel kinnitas, et nüüd, kui lepingud on sõlmitud, on uute busside tulek kindel.

Uued bussid jõuavad maakonnaliinidele 1. aprillil ning 21 neist saab oma käsutusse suurim vedaja SEBE, ülejäänud jagatakse aga Narva Bussivedude ja Lüganuse HVM vahel.

Maavanema sõnul polnud hangete vaidlustamises midagi üllatavat ning talle on jäänud mulje, et hankeid vaidlustatakse lihtsalt vaidlustamise pärast – kuna pikkadel liinidel on tööd palju, tõmbab see ligi palju huvilisi ja otsitakse kõikvõimalikke teid, et hange endale saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles