Norman Aas: prokurörid lahkuvad tööle kohtusse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas pole rahul vandeadvokaat Alar Urmi arvamuslooga, mis tema sõnul sisaldab mitmeid faktivigu ja loob Eesti õiguskaitsesüsteemist negatiivse mulje.
Norman Aas pole rahul vandeadvokaat Alar Urmi arvamuslooga, mis tema sõnul sisaldab mitmeid faktivigu ja loob Eesti õiguskaitsesüsteemist negatiivse mulje. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokurör Norman Aas märkis prokuröride üldkogul peetud kõnes, et kohtunike ja prokuröride palkade märgatava vahe tõttu lahkuvad paljud prokurörid prokuratuurist ja asuvad ametisse kohtunikena.

Aasa kinnitusel selgub prokuratuuri personaliliikumisi vaadates, et viimaste aastate jooksul on prokuratuurist kohtusse lahkunud paljud prokurörid, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Kohtuniku elukutse on kahtlemata üks juristielukutse tippe ja iseenesest ei ole sellises liikumises midagi halba, pigem vastupidi. Samas on neid ametivahetusi täpsemalt analüüsides siiski leitavad mõned ohumärgid prokuratuuri jaoks, millega peab tegelema - selline liikumine on olnud vaid ühesuunaline, mis tõestab, et süsteem on ühele poole veidi kaldu,» nentis peaprokurör.

Viimaste aastate jooksul on riik pürginud selle poole, et prokuröride keskmine palk oleks samas suurusjärgus võrreldavate kohtunike palkadega. «Kahjuks tuleb nentida, et seda eesmärki ei ole suudetud seni täita ja vahe on viimasel ajal isegi suurenenud,» tõdes Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles